check
המלצות למדיניות כלכלית בעקבות מלחמת חרבות ברזל מאת כלכלני בית הספר פדרמן למדיניות ציבורית וממשל  | בית ספר פדרמן למדיניות ציבורית וממשל

תקציר:

כלכלני בית הספר למדיניות ציבורית ע"ש פדרמן[1] ממליצים לאמץ שורה של צעדי מדיניות במענה לצרכים הביטחוניים והאזרחיים במלחמת "חרבות ברזל" – צעדים שיסייעו להבטיח את החוסן הכלכלי ואת היציבות הפיננסית של המשק הישראלי. בין היתר, תומכים הכלכלנים בהרחבה חד-פעמית של הגירעון והחוב הממשלתי בשנה הבאה כדי לממן הוצאות הכרוכות במלחמה וכדי לתמוך בפעילות במשק, תוך שמירת המחויבות למתווה הפחתת הגירעון בשנים שלאחר מכן. יודגש כי אנו סבורים שיש לפצות באופן מלא את הפירמות והפרטים באזורים שניזוקים באופן ישיר כתוצאה מהעימות, ובמקביל חשוב לקבוע עקרונות להתמודדות עם ירידה מתמשכת בפעילות בשאר חלקי הארץ.  למדיניות המוניטרית יש תפקיד חשוב לאור יכולתה לפעול מהר, כפי שזה נעשה באמצעות תכנית בנק ישראל להסדרת שוק המט"ח אשר הוכרזה מיד עם פרוץ המלחמה.

[1] המסמך הוכן על ידי מומי דהן, קלוד בר רבי, אודי ניסן, מישל סטרבצ'ינסקי וערן פוליצר.

: כלכני בית ספר פדרמן למדיניות ציבורית
: המלצות למדיניות כלכלית בעקבות המלחמה